Kitty Talks Dogs - grooming Sasha the Lhasa Apso

How to groom a long haired dog breed with blending scissors? In this video you learn 2 techniques on how to do just that. Sasha the Lhasa Apso is groomed short with a top knot with some influence from Asian Style. By using the Utsumi carbon comb and Yento blending scissors Kitty Dekeersgieter gives Sasha a natural and beautiful coat.

STEPS OF THE GROOMING SESSION

- Clipping the nails 0:44
- Cleaning the ears 1:21
- Clipping between the pads, the tummy and the bum 2:48
- Bathing the dog 4:22
- Drying the dog 7:36
- Brushing out the curls of the coat 8:41
- Scissoring and styling the coat 9:55

PRODUCTS USED

Nail care:

Ear care:

Shaving:

Bathing:

Drying:

Scissoring:

Top knot:

Other salon necessities:

Sasha the Lhasa Apso before grooming

Sasha the Lhasa Apso after grooming

Reactions


Lut Remans - 15 Apr 2020

Beste, onlangs geleden heb ik bij jullie een gebogen Yento ergo line schaar aangeschaft 7 3/4 type. Voorbije dagen ben ik al urenlang bezig geweest om deze goed af te stellen, echter met weinig succes. Ik heb jullie transgroom filmpjes bekeken. Iedere keer als ik he gevoel heb dat ik op een juiste manier deze heb ingesteld raken de schaarblaren mekaar, waardoor deze mekaar in de weg zitten. Wat kan ik het beste doen om deze schaar knip klaar te krijgen. Ik had er ontzettend naar uitgekeken om aan het werk te gaan met deze schaar, maar het lukt me niet. Ondanks de lange verzendingstijd, het niet knip klaar krijgen van deze scissor, hoop ik dat jullie me hierbij vrij snel kunnen helpen, met vriendelijke groet, Lut Remans

React


martens kathleen - 09 May 2020

hallo ik heb ook een lhasa apso haar haar veel te lang door die corona virus, ik zou het heel graag zelf probereen in wat mooi model te steken want werkt op me zenuwenen anders om de 4 maanden ga ik maar de trimster en this zker al 6 maanden geleden, maar k heb nog nooit een hond getrimd, maar wikl een stuk korte maken dat beestje meer op zijn gemaak is kun je me wat tips gegeven aub mvg kathleen

React

Write a reaction